Klangens verden

Fakta om klang og lyd

Klanghealing stammer tilbage fra en ældgammel energiafbalanceringsteknik, som har været anvendt i Østen i tusindvis af år til at fremme balance og vitalitet.

Klangskålenes harmoniske lydfrekvenser og dybe vibrationer er i stand til at afbalancere kroppens energifelter samt afspænde, forløse og korrigere ubalancer i krop og sind.

Klangskålenes historie

Klangskålene stammer fra den buddhistiske tro og har været anvendt til meditation, helbredelse og healing i Østen mere end 3.000 år.

I Østen, hvor man altid har arbejdet med kroppens naturlige healingsmekanisme, har skålene været brugt til at afhjælpe ubalancer og fysiske skavanker uden brug af medicinering eller kirurgi.

Tyskeren Peter Hess tog for ca. 40 år siden klangen til Tyskland og udviklede en klangmassage terapiform, hvor dens store beroligende og selvhelbredende effekt siden hen har haft stor udbredelse.

I dag er behandlingen anerkendt for dens gode resultater og anvendes både i Tyskland, Østrig og USA af professionelle ergoterapeuter, fysioterapeuter, psykologer samt på hospitaler og hospicer, health & wellness centre m.v.

Lyd er den ny tids healingsværktøj

Lyd berører og forvandler os

“Hvis vi accepterer, at lyd er vibration, og eftersom vibrationer berører alle dele af vores fysiske væsen, så forstår vi, at lyden ikke kun høres gennem vores ører, men gennem alle celler i vores krop.

En grund til at lyd helbreder på det fysiske niveau, er fordi det så dybt berører og forvandler os på det følelsesmæssige og åndelige plan.

Lyd kan afhjælpe ubalancer inden for alle fysiologiske funktioner og kan spille en positiv rolle i behandlingen af ​​stort set enhver sygdom”.

– Dr. Mitchell Gaynor, direktør for medicinsk onkologi og integreret medicin, New York 

Lydens positive effekter

Vores krop består af omkring 70 % vand. Alt hvad vi oplever, både positivt og negativt, lagres i kroppen. Særligt stress, jag og ængstelse kan sætte sig og give smerter eller uro og derved skabe ubalance i en eller anden form.  

Når klangskålene spilles, skaber de vibrationer og lydfrekvenser, der kan påvirke kroppens celler og organer og løsne op for spændingstilstande. Også blod og lymfesystemet aktiveres og er en hjælp til frigivelse af affaldsstoffer fra kroppen.

Nervesystemet beroliges og vores hjernebølger bliver meditative
Det er samtidig en meget effektiv metode til at aktivere ro-hvile tilstanden i nervesystemet, og hjernebølgerne bringes ned på et meditativt og lavt niveau (ofte Theta tilstand). Forskning har vist, at alene tredive minutter om dagen med Theta meditation, dramatisk kan forbedre en persons generelle sundhed og velvære.

Alt i alt er klangterapi en meget bredspektret metode til restitution og til at understøtte kroppens egne selvhealende evner.

Videnskabelige undersøgelser om klang- og lydmeditationer

 

Nedenstående videnskabelige rapporter er blot et lille udsnit af et par udenlandske undersøgelser, der har påpeget de positive effekter ved brug af klangskåle og lydbade.

 

Rapport fra 2008 foretaget af Journal of Complementary Medicine Research. Her har man undersøgt og rapporteret, at brug af lyd fra klangskåle reducerer oplevelsen af ​​smerte.

 

Rapport fra 2014 fra American Journal of Health Promotion. Rapporten konkluderer, at lyden af klangskåle sænker blodtrykket.

 

Undersøgelse fra 2016 foretaget af Journal of Evidence-Based Complementary Alternative Medicine. Det rapporteres, at deltagere generelt oplever følelser af indre fred og dyb afslapning efter lydmeditationer.

 

Atter en undersøgelse i 2017 foretaget af Journal of Evidence-Based Complementary Alternative Medicine. Det konkluderes, at lydmeditationsdeltagere oplever betydelig mindre kropslige spændinger og mindre vrede, træthed og deprimeret stemning.

 

Læs uddybende om afhandlinger og forskning i klanglydes positive effekter her:

Mere om klang og lydens effekter

oplev klang

Klangmeditation med lydhealing

For grupper

Meditativ klang- og lydhealing er en meget behagelig og sanselig oplevelse. Det er samtidig en meget dyb og restituerende afspænding, som forplanter sig helt ned på celleniveau.

Du ligger på en madras/yogamåtte og slapper af, mens du lytter til de beroligende lyde, som med deres frekvenser og energibølger er i stand til at afbalancere og heale din krop fysisk og psykisk.

Alle kan deltage, og der kræver ikke forudgående erfaring med meditation.

Klangmassage med healing

1:1 sessioner

Brug af lyd fra klangskåle er en unik og naturlig kilde til at genfinde ny indre ro og balance og til at booste kroppens egne selvhealende processer.

Det er en afspændende og dyb og restituerende behandling. Mens du ligger fuldt påklædt på briksen, bliver du badet i lyd fra klangskåle både på og rundt om din krop.

Find mere info om hvad klangmassage og -healing kan gøre for dig. Tryk på boksen nedenfor.

Klangskåle intro mini workshop

Små hold

Deltag i en 1/2 dags workshop og få vejledning og tips til hvordan, du anvender de fantastiske skåle.

Er for dig, der ønsker viden om klangskåle, og hvordan de kan anvendes på dig selv og din familie.

Også for yogalærere, massører eller alternative behandlere, der ønsker at bruge skålene under yoga eller på klienter.

Du får lov at afprøve og lege med både store som små klangskåle, og mærke hvad de forskellige skåle kan.

ARTIKEL om klang og healing 

Hvad går klanghealing ud på…? 

Når man ikke har prøvet det før…

Skribenten fra magasinet PSYKOLOGI (Annette Aggerbeck) havde ikke prøvet klangmassage og healing før, og var nysgerrig efter at mærke effekten på egen krop.

Læs om hendes oplevelse hos mig her.

 Vil du også 
opleve klang?

Du er altid velkommen til at kontakte mig her

8 + 15 =